tisdag, september 17, 2013

(Baby)mat

babyversionen denna gång. Hittills går matintroduktionen över förväntan - allt är gott, även om morotspuré är bättre än ärtpuré och lammköttbullar i tomatsås är kanske snäppet godare än fisksoppa. Kanske. Godast hittills var i vart fall den gröna oliv Algot fick smaka en bit av i helgen! Första gången han inte sett skeptisk ut när han fick mat i munnen... Klart bättre än äppelmos som vi kokade förra helgen - den är utan socker och således rätt syrlig (god tycker jag ;). Frukt är toppen - gärna att äta själv (äpple och plommon fungerar bra att hålla i själv). Gröt slinker också ned, i morse åt han fil och majskrokar är förstås inte så dumt heller. Jag har förresten lånat "Mosboken" på biblioteket, den är bra (inget revolutionärt), men ger en del användbara tips när puréinspirationen tryter. Förresten - morotspuré med persilja och parmesan - det äter jag gärna själv! Slurp.

6 kommentarer:

  1. Det blir lite roligare också när det känns som att man "lagar mat" istället för att "mosa", apropå Mosboken och tips och recept. Tyra var inte heller så pigg på ärtpuré även om det gick ned till slut (enda mat som hon inte ätit vid första försök, hon satt bara och gapade tills det ramlade ut igen), tror att det berodde på konsistensen eller nåt

    SvaraRadera
  2. Anonym23:06

    Här finns massa inspiration: http://lillamatderiven.blogspot.se/?m=1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vi använder deras grötrecept och ska testa vällingreceptet också! :)

      Radera
  3. Anonym19:44

    :-) Och så är frukt-grönsakspureerna verkligen toppen! / Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns mycket gott där som jag absolut ska testa (även sånt som verkar gott för vuxna ;)

      Radera
  4. Anonym16:20

    Härligt att det funkar så bra med mat! :)
    /Rebecka

    SvaraRadera